Luokanopettajasta Nosturiliikkeen mieheksi – Tommi Sulkala tuo tuoreita näkemyksiä henkilöstö- ja taloushallintoon

 Kategoriassa Henkilökunta
Nosturiliike Sulkalan organisaatio kasvoi viime vuoden lopulla, kun Sulkalan veljessarjan keskimmäinen, Tommi Sulkala astui mukaan vahvuuteen ja otti hoitaakseen henkilöstö- ja taloushallinnon toimia. Tommilta löytyy nosturialalle taatusti tuoreita näkökulmia, sillä viimeiset kaksitoista vuotta hän työskenteli peruskoulun luokanopettajana.

Pitkä ura toisaalla

Kuten sukunimestä voi päätellä, ihan täysin uusiin ympyröihin Tommi ei luonnollisesti hyppää. Nosturiliikkeen toimintaa hän on saanut seurata lähietäisyydeltä jo pienestä pitäen. Vuosituhannen vaihteessa hän myös työskenteli yrityksen leivissä opiskelujensa ohessa. Silloin haaveena oli kuitenkin uran luominen toisella alalla ja Tommi päätyikin lopulta luokanopettajaksi Keski-Suomeen. Opettajan töissä hän viihtyi seuraavien 12 vuoden ajan, kunnes alkoi janota uusia tuulia.

– Olen muutoksenhaluinen ihminen, ja vuosien saatossa huomasin kaipaavani jälleen uusia haasteita, Tommi kertoo.

Ajatus Nosturiliikkeelle siirtymisestä syntyi oikeastaan vasta opettajauran loppupuolella. Läpi nuoruusvuosien yritys oli ollut niin lähellä, että siitä oli muodostunut Tommille eräänlainen itsestäänselvyys. Reilut kymmenen vuotta toisaalla saivat kuitenkin katsomaan Nosturiliikettä uudesta näkökulmasta.

– Se, mitä isäukko ja velipojat ovat saaneet aikaan, se on aika hieno ja toimiva kuvio ja tajusin että ei se ihan kaikilta onnistu, Tommi toteaa.

– Samalla heräsi myös olo, että minullakin voisi olla yrityksen toimintaan jotakin uutta annettavaa, joka veisi sitä taas eteenpäin.

Uudet haasteet innostavat

Äkkiseltään ajattelisi, että opettajan työkokemuksesta ei olisi hyötyä Nosturiliikkeen leivissä, mutta Tommi Sulkala kokee toisin.

– Opettajan työkin on eräänlaista johtamista ja jatkuvaa organisointia. Opettajana oppii hahmottamaan asioita laaja-alaisesti ja pitkällä aikajänteellä. Palautteen antamisessa on oltava kärsivällinen, rakentava ja kannustava. Aivan suoraan 6–16-vuotiaiden lasten parissa karttuneet taidot eivät tietenkään ole siirrettävissä Nosturiliikkeen henkilöstöhallintoon, mutta sovellettavissa ne ovat, Tommi kertoo naurahtaen.

Aikaisemman kokemuksen tueksi on joka tapauksessa opeteltava uutta. Ja sitähän riittää, sillä jo pelkästään käytännön työ nosturialalla on muuttunut kahdessakymmenessä vuodessa paljon. Motivaatiosta uuden oppiminen ei kuitenkaan ainakaan jää kiinni.

– Sitä on niin innostunut, että haluaisi ahnehtia uusia hommia jatkuvasti. On pitänyt vähän toppuutella itseään ja edetä päivä kerrallaan. Ja pitää mielessä se viisaus, että kyseessä on joukkuepeli, eikä kaikkea tarvitse tehdä eikä edes osatakaan itse, Tommi kuvailee.

Vaihtelua ja uusia haasteita kaivannut Tommi onkin ollut erittäin tyytyväinen alanvaihdokseensa.

– Tekeminen ei ole loppunut kesken missään vaiheessa, eikä Nosturiliike Sulkalalla ole kahta samanlaista päivää!